honden

Chasse d' abord
 

Werken met de
Basset Fauve de Bretagne


jacht3


Een Basset Fauve de Bretagne is een jachthond. Als u de hond tegemoet wilt komen in zijn jachtpassie, kunt u ervoor kiezen met uw hond te gaan werken. Er zijn op dat gebied twee mogelijkheden. Zweetwerk of meutewerk.
Bij zweetwerk moet uw hond een kunstmatig spoor volgen en bij meutewerk is het de bedoeling dat er een dier opgejaagd wordt.
Uitgebreide informatie vindt u op de betreffende pagina's. Ook staan hier de gegevens vermeld van de contactpersonen die u persoonlijk alle door u gewenste informatie kunnen geven.

Jachtproeven in Nederland.
Nederlandse deelnemende honden moeten voor alle proeven in het bezit zijn van de aantekening schotvastheid.

Mededeling

De FCI heeft het volgende besloten: bij een internationale veldwedstrijd (CACIT), moet ten minste 1 officiele FCI keurmeester aanwezig zijn afkomstig uit een ander land dan het organiserende land.
Dit geldt voor alle veldwedstrijden (Retrievers, Aardhonden, Spaniels, Continentale en Britse staande honden en Hounds) en is geldig vanaf 1 juli 2013.
 
Daarnaast kwam de FCI tot het volgende besluit: voor de titel van internationaal werkkampioen mogen de 2 CACIT"s in een land worden verkregen (meer landen echter aanvaardbaar), onder twee verschillende keurmeesters. Dit geldt voor alle jachthonden (Retrievers, Aardhonden, Spaniels, Continentale en Britse staande honden en Hounds) en is geldig vanaf publicatie van de circulaire.
 
Met vriendelijke groet
 
Betty van der Woude
Secretariaat ORWEJA
www.orweja.nl
www.facebook.com/Orweja

Indien u een aanvulling heeft of als u een fout of onvolkomenheid ontdekt wilt u dat dan doorgeven aan:

Disclaimer 

Fauven highlight

Clubactiviteiten