De Fauve

De Basset Fauve de Bretagne (Fauve) is een vrolijke jachthond. De Fauve dankt zijn naam aan de kleur van de vacht die kan variëren van tarwekleurig (froment doré) tot steenrood (rouge brique).

De Fauve is compact, snel voor zijn maat en heeft een grote dosis energie. Meer over de uiterlijke kenmerken van de Fauve leest u bij rasbeschrijving.

De Fauve is een gepassioneerde jager: slim, volhardend en in staat zich aan de moeilijkste terreinen en soorten wild aan te passen. Zijn fijne neus stelt hem in staat ook oudere sporen aan te nemen. Door zijn jachtpassie kan de Fauve soms wat eigenwijs overkomen. Buiten gaat een Fauve het liefste zijn neus achterna. Niet zo verwonderlijk omdat dit een onontbeerlijke eigenschap is voor een hond die zelfstandig wild moet kunnen vinden!

De Fauve kan ook met succes voor zweetwerk gebruikt worden. Meer hierover staat bij werken met de Fauve.

De Fauve is door zijn vrolijke, actieve en evenwichtige karakter een fijne metgezel in huis. Vriendelijk naar vreemden en tolerant naar andere honden. Als echte meutehond heeft de Fauve behoefte aan gezelschap en aandacht. De Fauve is zeer gesteld op de mensen (én honden) in zijn omgeving en lief voor kinderen. Doordat de Fauve als meutehond erg aan gezelschap hecht kan (te lang) alleen laten problemen geven.