De la Corne du Bois

Wie zijn wij

Wij zijn Guido en Geja Tans.

In 1994 kregen wij onze eerste basset fauve, een teefje. Zij beviel zo goed dat we een tweede hond wilden en met haar hebben we in 1997 ons eerste nest gefokt. Het teefje dat bij ons bleef bleek een dermate grote jachtpassie te hebben dat we op de leeftijd van 18 maanden voor de keuze stonden: óf ze komt nooit meer los óf we gaan er iets mee doen.

Dat ‘iets’ betekende met de hond gaan werken. Daartoe zijn we trainingen gaan volgen en van het een kwam het ander. In 2000 een tweede nest waarvan we een derde teefje aanhielden (het zijn per slot van rekening meutehonden) en sindsdien doen we mee aan jachtproeven op konijn in België en Frankrijk. De honden moeten dan laten zien hoe ze een spoor luid gevend uitwerken. Hierbij wordt niet geschoten, het wild blijft leven.

De Kennel

Om met de honden te blijven werken moet regelmatig een volgende pup opgeleid worden en wat is er leuker dan dat uit eigen fok te doen? Zo hebben wij inmiddels in totaal 12 nesten gefokt en regelmatig een pup gehouden of uit Frankrijk een pup geïmporteerd. Op dit moment hebben we nog 5 honden. Een kennel in de zin van hokken en buitenverblijven tref je bij ons niet aan. Onze honden wonen gewoon bij ons in huis en gaan ook altijd mee op vakantie. Tijdens de dagelijkse lange wandeling lopen ze los.

Contact

Geja Tans

Pallashof 29
6215 XK Maastricht

gejatans@aol.com

+31(0)433479458