Kennel van Ooyen

Wie zijn wij

Wij zijn de familie Veldink-Thomassen en wonen in het Noord-Limburgse Blitterswijck.

Honden, katten, kippen, vissen en schildpadden, we hebben ze allemaal en zijn echte dierenmensen.

Vroeger hadden we een modezaak in Venray en daar kwamen altijd twee dames met een Fauve. Wij woonden toen op een bovenhuis en vonden de Fauve niet geschikt om daar te wonen. Toen we een boerderij kochten en de hond die we toen hadden overleed, besloten we op zoek te gaan naar een Fauve. Zo kwam in 2005 Asterix bij ons. Helaas is hij in juni 2020 overleden. Later kwamen wij de twee dames tegen en vertelden enthousiast dat wij ook een Fauve hadden. Ze keken ons heel vreemd aan. Wat bleek, ze kenden de Fauve als ras niet en ze hadden eigenlijk nog nooit van de Fauve gehoord.

Onze tweede Fauve, Luna, kwam uit Zuid-Limburg. Op de clubmatch haalden beide honden een uitmuntend+ en iedereen vroeg: waarom gaan jullie geen nestje fokken. De tijd en de kennis ontbraken bij ons, maar het liet ons niet meer los. Dus na alles nog eens overdacht te hebben, toch maar een poging gedaan.

De Kennel

In 2009 werd aldus ons eerste nestje geboren. Zo is het begonnen. Ondertussen hebben we 9 Fauven in alle leeftijden. Ze wonen bij ons in huis en kunnen de hele dag heerlijk in de wei rennen en spelen. Wij kiezen er bewust voor onze honden te houden, ook als ze niet meer ingezet worden voor de fok. Dit is een afspraak waar ons hele gezin achter staat. Ze worden gewoon oud en hebben een mooi leven bij ons.

Voor dekkingen rijden wij vaak naar Frankrijk, het zuiden van Bretagne aan de Loire, waar een bevriende fokker ons helpt om de juiste reu te vinden. We maken er dan altijd een paar gezellige dagen van. 

Onze honden zijn ten eerste familiehonden. We doen dit met onze kinderen samen. Wandelen, verzorgen en de opvoeding. Als we pups hebben, helpt iedereen mee met de verzorging en het socialiseren van de pups.

Het eerste contact met geïnteresseerden in een pup gaat altijd per telefoon. Daarna nodigen we de mensen bij ons thuis uit. We willen eerst zeker weten dat het de juiste mensen zijn voor dit ras en voor onze pups. Daarna komt iemand pas op de wachtlijst. Klinkt streng, maar door de telefoon is het moeilijk mensen te beoordelen. Op deze manier weten we zeker dat onze pups goed terechtkomen.

Contact

René Veldink & Esther Thomassen

Ooijenseweg 10
5863 AM  Blitterswijck

+31(0)478 – 532896

esther.thomassen@outlook.com

www.fauve-vanooyen.nl