Jonge hondendag

Ieder jaar organiseert de vereniging een Jonge hondendag. Hieronder leest u meer over de jonge hondendag.
Dit jaar vindt de Jonge hondendag plaats op zondag 26 mei bij Ut Poeleke in Oeffelt.

Wat is een Jonge hondendag?
Voor de jonge honden én hun baasjes is de jonge hondendag een uitgelezen kans om in een gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met een keuring. De jonge hondendag is daarnaast een uitgelezen kans voor fokkers om hun nesten terug te kunnen zien. Voor de fokkers en de vereniging is deze dag ideaal om de ontwikkeling van het ras te kunnen volgen. Daarnaast is het voor de deelnemers een leuke gelegenheid om nestgenoten, fokkers en andere jonge honden en hun eigenaren te ontmoeten

Hoe verloopt een Jonge hondendag?
Deelnemende honden (en hun baasjes) maken tijdens de jonge hondendag op een rustige en positieve manier kennis met het showen in een ring. Een keurmeester beoordeelt per nest het uiterlijk en gedrag van de deelnemende honden en noteert de bevindingen in een keurverslag. Dit keurverslag krijgen eigenaar en fokker na afloop van de keuring. Zo krijgen de eigenaren en fokkers een beeld van het uiterlijk en gedrag van de hond. De jonge hondendag is geen wedstrijd, er worden geen prijzen uitgereikt.

Wat kunt u zoal verwachten in de ring?
De jonge hondendag is geen officiële show maar de honden worden wel beoordeeld door officiële keurmeesters. De hond hoeft geen ervaring te hebben met showen. Uw fokker is tijdens de jonge hondendag aanwezig en zal u ondersteunen. In de ring wordt wel verwacht dat de Fauve aan een normale riem en halsband (geen tuig of halti) met de baas een rondje kan lopen in een rustige draf, het gebit kan laten zien, zich laat betasten door de keurmeester en kort netjes kan staan zodat de keurmeester het verslag kan opmaken.

Handig om te weten
Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Nederlandse Fauve de Bretagneclub.
De hond moet wel over de juiste vaccinaties beschikken (of een geldige titerbepaling kunnen overleggen). Voor honden, woonachtig in het buitenland, moet een geldig rabiës-certificaat getoond kunnen worden.

Hoe meld ik mijn Fauve aan voor de Jonge hondendag?
Via de fokkers worden de nesten die deel kunnen nemen aan de jonge hondendag uitgenodigd. Het inschrijfformulier vindt u (indien de inschrijving open is gesteld) hier.