Kennel de l’Apogée de la Chasse

Wie ben ik

Mijn naam is Maarten van Haaften en vanaf mijn 11e jaar heb ik interesse gehad in de Kynologie. Ik kreeg toen mijn eerste rashond, een Welsh terriër van de fokker Frans Heerkens Thijssen. Een paar jaar later kon ik in zijn kennel in Aerdenhout in de schoolvakanties werken en leerde van zijn kennelmanager Gabry trimmen en showen. Door mijn huwelijk met Anne-Marie kwam ik in aanraking met de Fauves van Bertrand Schuurman met wie ik een paar jaar samenwerkte, naar tentoonstellingen in binnen- en buitenland ging en Franse fokkers bezocht. Van de Franse fokker Louis Delommeau verkregen wij in 2004 ons eerste teefje waar wij mee zijn gaan fokken: Sophie (Victoire de Meignaniere).

De kennel

Sindsdien hebben wij met Sophie als stammoeder verschillende generaties Fauves gefokt met honden geselecteerd op karakter en goede gezondheid.

Sophie

Wij houden van wat forsere Fauves die ontspannen en aanhankelijk zijn met geschiktheid voor zweetwerk. Wij jagen niet op wild en hebben onze honden primair als huishonden. Wij fokken nu met Tibbe (Elsa de l’Apogée de la Chasse).

 

Tibbe

Contact

Maarten van Haaften

Frans Halsstraat 35
3583 BL Utrecht

+31 (0)654660351

mvanhaaften@hotmail.com