Verzorging

U verzorgt uw Fauve niet zodat hij altijd “canapé-klaar” is (schoon, glimmend en zonder haaruitval), maar om uw Fauve gezond te laten zijn en blijven. Veel buiten zijn en wandelen, goed op gewicht houden en het vermijden van stress zijn de allerbelangrijkste verzorgingsmiddelen die er zijn.

Net als bij andere honden controleert u uw Fauve regelmatig op ongedierte, zoals teken en luizen. Kijk ook op gezette tijden het gebit, de ogen en oren van uw Fauve na.  Zorg dat de nagels niet te lang worden. Wilt u meer weten over de verzorging van honden? Lees dan hier verder.

Vachtverzorging
Controleer de vacht van uw Fauve regelmatig op klitten. Was uw Fauve alleen als het echt niet anders kan, het is niet goed voor de huid.

Ongeveer 2 keer per jaar moet een Fauve geplukt worden. Te vaak en/of te vroeg plukken geeft huidbeschadigingen met huidklachten. Klik op de afbeelding voor het plukschema van een Fauve.

Het schema geeft een mooi overzicht van de aspecten van het trimmen van de fauve. Met dank aan Jetty van der Hulst (Jetty van der Hulst Specials).