Kennel de Waaijpolder

Wie zijn wij

Graag stellen wij, Natasja en echtgenoot, ons voor.

Wij zijn beiden enorme hondenliefhebbers, maar met name de Fauve heeft ons hart veroverd. Toen wij na vele hondenrassen onze eerste Fauve kregen, wisten wij: dit is het ras waar wij graag mee verder willen. Niet lang erna kwam onze tweede Fauve. Zo ontstond uit onze liefde en passie een kleinschalige huiskamer hobbykennel De Waaijpolder.

De Kennel

Onze huiskamerkennel
Onze kennel bestaat uit gemiddeld 8 Fauven. Ze leven allemaal bij ons in huis. U vindt bij ons geen kennelhokken maar wel schapenkleden voor de houtkachel waar de Fauven graag samen op vertoeven.
Iedere dag gaan wij met onze meute op pad. Het zijn tenslotte actieve jachthonden die graag met hun neus werken.

Wij fokken af en toe een nestje. De puppen die bij ons geboren worden groeien in de woonkamer op. Wij besteden veel tijd aan het socialiseren en de zindelijkheidstraining van onze puppen.

Regelmatig doen wij met onze honden mee aan hondenshows in binnen- en buitenland en daar halen wij vaak mooie resultaten. Naast het uiterlijk is vooral de gezondheid van het ras voor ons erg belangrijk. Voordat één van onze meiden gedekt wordt, nemen wij de tijd om op zoek te gaan naar de juiste reu qua uiterlijk, gezondheid en afstamming. Het is voor ons inmiddels een echte “way of life” geworden.

Goed om te weten
Wij vinden het belangrijk om de juiste match te maken tussen toekomstige baasjes en onze puppen. Wij besteden dan ook veel tijd aan het leren kennen van de toekomstige baasjes en het geven van voorlichting. Omdat Fauven meutehonden zijn en niet graag alleen zijn, plaatsen wij puppen niet als wij de indruk hebben dat de hond veel alleen zal zijn.

Een Fauve is een zelfstandig jagende jachthond: ze gaan graag hun neus achterna. Als actieve jachthond hebben Fauven behoefte aan voldoende beweging.

En tot slot…..zeggen wij altijd: “er is maar één ding leuker dan 1 Fauve….en dat zijn 2 of meer Fauven”.

Natasja en echtgenoot

Contact

Natasja
+31610384187

Burgh-Haamstede (Schouwen-Duiveland)

marco.natasja@gmail.com

kenneldewaaijpolder.nl