Kennel van de Viersenhoeve

Wie zijn wij

Wij zijn Karin en Steven van Viersen. Na jaren gewoond te hebben met onze vier zonen in de mooie provincie Groningen in het piepkleine plaatsje Alteveer in een prachtige woonboerderij met een heerlijk stukje grond, hebben wij een dierenpension in Axel, Zeeland gekocht om daar onze hobby nog meer diepgang te kunnen geven.

Wij waren al een aantal jaren aan het fokken met Kuvasz, witte Hongaarse Herders. Inmiddels hebben wij verschillende nestjes Kuvasz gekregen. Na een aantal jaren wilden we graag een tweede ras erbij. Al heel lang keken we met een schuin oog naar de Grand Basset Griffon Vendéen, na ons uitgebreid te hebben laten informeren besloten we voor dit fijne ras te gaan. En we hebben geen spijt, het zijn heerlijke honden. We zijn zelfs zo enthousiast over de GBGV’s dat we gestopt zijn met de Kuvaszfok. In 2015 hebben we de Basset Fauve de Bretagne toegevoegd aan onze familie. In 2017 hebben we de twee eerste Posavatz Hounds naar Nederland gehaald. Een “nieuw” ras met geweldige karakter eigenschappen en perfecte gezinshonden en jagers.

In 2004 ben ik met de cursus KK-I (Kynologische Kennis I) gestart, omdat ik mijn kennis willen uitbreiden. In juni 2005 heb ik het diploma KK-I gehaald en in september 2005 ben ik gestart met KK-II, deze cursus is succesvol afgesloten met het diploma KK-II in 2006 en daarna heb ik de laatste studie naar het exterieur keurmeesterschap, Exterieur en Beweging, met goed gevolg en diploma afgelegd in 2007. Nu mag ik mijzelf Aspirant Keurmeester noemen. In 2015 heb ik onder andere mijn Vakbekwaamheid Hond en Kat gehaald door de MBO 4 opleiding Ondernemer Asiel/Pension/Kennel op het Aeres/Groenhorstcollege in Barneveld met een diploma af te ronden. Ook Steven en onze zoon Jeroen hebben hun Vakbekwaamheid Hond en Kat diploma gehaald.

We bezoeken hondententoonstellingen in binnen- en buitenland  i.v.m. de  Grand Basset Griffon Vendéen en Basset Fauve de Bretagne en Posavatz Hound en het showen van onze honden. Verder proberen we al onze honden jachttraining te geven en doen we regelmatig mee aan jachtproeven meestal in Frankrijk. Reeds 26 van onze honden hebben hun Brevet de Chasse!

Met onze diploma’s voldoet onze kennel van de Viersenhoeve aan de nieuwste regels van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Ook zijn we lid van de Griffon Vendéen Rasvereniging Nederland, de Nederlandse Basset Fauve de Bretagne Club, de Nederlandse Brakkenclub, de Franse Griffon Vendéen Club, de Franse Fauve de Bretagne Club en de Franse Club Chien Courant de l’Est de l’Europe.

Wat willen wij

Wij willen regelmatig een nestje fokken voor de serieuze liefhebber. Doordat wij onze kennis en ervaring steeds verder uitbreiden d.m.v. de cursussen Kynologische Kennis I en II en de cursus Exterieur en Beweging en Ondernemer Asiel Pension Kennel, hopen wij u een goed opgevoede en gezonde pup te kunnen aanbieden die in en rondom onze woning opgroeit. Natuurlijk willen wij u op allerlei gebied adviseren en ondersteunen in het hebben en houden van uw hond. Dus ook nadat u uw pup bij ons heeft opgehaald.

Bij het fokken staan bij ons een drietal zaken voorop: “Gezondheid, Karakter en Welzijn”. Een Grand Basset Griffon Vendeén of een Basset Fauve de Bretagne of een Posavatz Hound is eigenzinnig, vrolijk, sociaal, rustig en evenwichtig. Het is een hond die aanhankelijk is naar het gezin en goed kan omgaan met kinderen. Het is wel een hond die goed moet worden opgevoed.              

De pups worden bij ons in de woonkamer geboren. Na 4 weken gaan ze kennis maken met de buitenwereld en verhuizen ze naar onze woonkeuken waar meer drukte is. Ze kunnen gedurende de tijd dat ze bij ons zijn naar binnen en naar buiten. Wij hebben een levendig gezin en zeker als er pups zijn veel bezoek zodat de pups bijzonder sociaal naar mensen toe zijn. Ook hebben wij andere honden waar de pups kennis mee maken. Wij zijn een stage- en leerbedrijf en zodoende komen de pups met veel mensen in contact en zijn er meer dan genoeg handjes om te helpen voeden, schoonmaken, aaien, uitlaten, knuffelen enzovoorts.

Contact

Steven & Karin van Viersen

Langeweg 2
4571 RL Axel

+31 (0)115-850428

info@viersenhoeve.nl

www.viersenhoeve.nl