Wandeling Zuid Limburg
Datum: zondag 15 oktober 2023

Op zondag 15 oktober organiseren we weer een wandeling in het mooie Heuvelland. Deze keer starten en finishen we bovenop de – in de Amstel Gold Race beruchte – Keutenberg in Wijlre (tussen Schin op Geul en Gulpen). De wandeling begint om 11.00 uur. Om 10.30 uur zijn we welkom in Hoeve Blankenberg (Berghof 1, Wijlre – de mooiste aanrijdroute is via de Dodemansweg, u bent bestemmingsverkeer en mag doorrijden tot aan de hoeve). We ontvangen u daar graag met een kop koffie/thee en een stuk vlaai, getrakteerd door de Nederlandse Fauve de Bretagneclub.
Brioche, Milo en Mats zullen u om 11 uur meenemen voor een wandeling van ongeveer 11 kilometer (3 uur) door het Gerendal, een prachtig glooiend natuurgebied. We doorkruisen een aantal redelijk steile, deels beboste, hellingen; we zijn immers in het meest bergachtige stukje Nederland! Mooie vergezichten, een kristalheldere bron waar de Fauven hun dorst kunnen lessen en de meanderende Geul zullen niet ontbreken.

Na afloop staat er in Hoeve Blankenberg een Limburgse Koffietaofel (of hipper gezegd: high tea/coffee) voor ons klaar: een lunch met broodjes, belegd met kiès (kaas) of boterhamvleisj (vleesbeleg), wederom vlaai en onbeperkt koffie en thee (uit de kan) en spa rood/blauw. Kosten: € 17 per persoon. Andere drankjes zijn op nacalculatie.

De wandeling is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn en vereist i.v.m. een aantal steile klimmetjes een goede conditie van baas en hond. Voor pupjes en kleine kinderen is de wandeling niet geschikt. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het erg modderig zijn. Zorg in ieder geval voor goede wandelschoenen en neem water mee voor onderweg. We zullen een aantal keer onderweg even kort pauzeren om bij te komen van de klimmetjes en te genieten van het uitzicht.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk, het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt en er is ook al een wachtlijst.

Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen aan de wandeling.