Of Pooh Corner

Wie ben ik

Mijn naam is Olga Homans-Ox.

Kees Homans en ik hadden als eerste hond een Welsh Terrier. Door de voorzitter van de plaatselijke Kynologenclub zijn we enthousiast gemaakt om met haar te gaan showen op de Clubmatch in Brummen. Hierdoor zijn we in de hondenwereld terecht gekomen. Omdat een nestje fokken ons leuk leek, hebben we in 1974 de kennelnaam “Of Pooh Corner“ aangevraagd.

Tijdens een vakantie in de Ardeche hebben we voor het eerst een leuk bruin hondje gezien, maar niemand kon ons vertellen welk ras dat was. Via speurwerk van Franse vrienden uit de terriër wereld, hebben we in 1976 onze eerste Fauven gekregen, Lasso de La Ponchotte en Lidy De La Clemente. Dit was het begin van onze hobby.

Mijn interesse was gewekt in het honden gebeuren, waardoor ik diverse cursussen heb gevolgd, veel op shows heb geholpen, keurmeester ben geworden van de rassen: Schweizer Laufhunde en de Fauve de Bretagne. Bovendien heb ik tien jaar in het bestuur van zowel de Welsh Terrier Club als ook tien jaar in de mede door ons opgerichte, Fauve de Bretagne Club gezeten. Kees is in 2014 overleden maar ik fok af en toe nog een nestje.

De Kennel

Doordat de Fauve een nog onbekend ras was in de jaren ‘70 en ‘80 in Nederland hebben we veel tijd besteed aan het promoten van het ras. Dat deden we door veel naar hondenshows te gaan in binnen- en buitenland. Ook door veel naar Clubmatches in onze regio te gaan en de honden te laten zien en soms een praatje over het onbekende ras te houden. Dit hebben we ook gedaan bij het programma “Plein Publiek “van de NCRV. Verder zijn er veel artikeltjes met informatie, verslagen en over de veranderingen van de rasstandaard door Kees Homans geschreven in diverse hondenbladen.

Het eerste nestje dat in Nederland geboren is, was van onze Javotte du Serre Long. Haar dochter Elle of Pooh Corner, die we zelf hebben gehouden, is 17 jaar geworden. Haar broer Etienne of Pooh Corner en Elle zijn allebei Nederlands kampioen geworden. Veel fokkers in binnen- en buitenland hebben hun eerst Basset Fauve in Brummen gehaald en met veel zijn we bevriend geraakt. Vaak gingen we samen naar shows.

Tegenwoordig wordt er af en toe nog een nestje geboren. Zij groeien op in huiselijke kring, in de woonkeuken en gaan daarna naar de woonkamer. Buiten hebben we ook veel speel ruimte. We vinden socialisatie erg belangrijk en de pups komen veel met mijn andere honden en katten in contact en ook met onze kleinkinderen.

Contact

O. Homans-Ox

Oude Eerbeekseweg 2A
6971 BM Brummen

+31(0)575-562361